Всичко за RSS емисиите на Podcast

В

Бих искал да изложа тази информация в процес стъпка по стъпка, за да имате пълно разбиране за това какво всъщност прави RSS емисията, за да ви помогне да развиете своя подкаст. След като разберете "как" това ви помага, тогава ще разберете и "защо" емисията е толкова важна за процеса.

Първо, подкастът е просто разпространение на вашите аудио или визуални файлове, наречени епизоди, на хора, които търсят или се интересуват от подкаст на вашата тема и ниша.

Хората, които използват RSS емисията чрез хост на подкаст за достъп до вашия подкаст, се наричат ​​абонати. Хостинг платформата за подкасти е това, което им позволява да се абонират за вашата емисия. Това е просто машинно четимо парче кодиране, което изпраща епизод до абонат (и до различните компании за „преследване на под“), които имат хора, търсещи информацията, която предоставяте.

RSS емисиите първоначално са били използвани за блогове и разпространение на публикации в блогове до абонати. С течение на времето обаче идеята за включване на информация за медийни файлове в емисията стана популярна. След това е разработено софтуерно кодиране, което ще предостави исканата информация и ще изтегли описаните файлове.

Именно RSS емисията на подкастите позволява на цялата система да функционира правилно. Ако този процес не беше наличен, ще трябва ръчно да разпространявате известия за всеки епизод до хиляди доставчици на подкастинг, клиенти и до всеки ваш абонат.

С нарастването на популярността на подкастинга нараства и необходимостта от бързо и евтино разпространение на епизодите, създадени с абонати. Вместо да изискват от абонатите да посещават хост сайта на подкаста, за да разберат дали е издаден нов епизод, потребителите могат да разчитат на тази малка връзка, за да свършат работата вместо тях.

Възможно е дори да се абонирате и да следите многобройни емисии за подкасти на различни подкасти, които представляват интерес. Това позволява на хората да изтеглят желаните от тях файлове при поискване и да ги слушат, когато им е удобно да го правят.

По този начин RSS емисиите на подкасти позволяват на обикновените, ежедневни хора, да публикуват своите подкасти по интернет, като част от цената на други форми на разпространение на медиите. Това позволява на хората да публикуват своите програми с много по-малки бюджети в сравнение с нормалните методи за публикуване и разпространение на конвенционални медийни платформи.

Тази система обаче се използва и от по-утвърдени компании и организации като радио конгломерати и новинарски организации. Те използват RSS емисии за подкасти като друг начин за разпространение на информацията си и сред широката публика.

Подкаст RSS емисиите вече се използват за разпространение на произволен брой и разнообразие от различни видове подкасти. Някои подкастери използват своя RSS канал, за да разпространяват комедийна програма или новинарска програма, която те водят. Други ще използват връзката, за да споделят музикални файлове, които са създали. Трети го използват, за да споделят църковни програми или проповеди. Обхватът на програмиране е почти неограничен, когато използвате RSS емисията, за да споделяте епизодите със света.

Подкастингът позволява на отделния продуцент на подкасти (вие, аз и други като нас) да се превърне в радио или телевизионни знаменитости без големите инвестиции във време, образование и пари, които обикновено биха били необходими.

Тъй като подкастингът има толкова ниска входна цена и изисква само сървър, име на домейн и хостинг платформа, той отваря вратата буквално на милиони хора за създаване на уникално за тях програмиране. Те имат възможност да запишат нещо и да го споделят със света с минимални разходи.

RSS емисията опростява процеса на разпространение и осигурява на нормалните ежедневни хора да работят в медийна среда, която иначе никога не биха могли да направят.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta