Поточно предаване на видео домакин, направено просто

П

Така че решихте да поставите видеоклипове на уебсайта си, но ако вашите са като повечето хора, смятате, че е много по-сложно, отколкото сте си мислили първо и един от многото технически проблеми, с които сте се сблъскали, е хостът за видео стрийминг . За да направя процеса на стрийминг на видео на вашия сайт по-опростен и забавен, изложих трите най-популярни опции по-долу, надяваме се до края на тази статия да имате по-добро разбиране за това какво е хост за видео стрийминг и защо трябва да имате го, за да предавате видео на вашия уебсайт.

Сайтовете за споделяне на видео като YouTube ви позволяват да качвате и стриймвате вашите видеоклипове безплатно, те ще приемат вашите видеоклипове в почти всякакъв формат, най-популярният от които е AVI, MOV, WMV и MPG файлови формати, които след това ще конвертират във Flash, което е най-популярният формат за видео стрийминг онлайн. След това те ще предоставят парче код, което можете да използвате, за да вградите видеоклипа в уебсайта си.

Недостатъкът на използването на този тип хост за видео стрийминг е, че вашите видеоклипове се виждат от никого, не е добре, ако искате да направите видеоклиповете си частни или само за членове. Също така повечето от тези сайтове за споделяне на видео поставят ограничения върху вашите видеоклипове, например видеоклиповете в YouTube трябва да бъдат не по-големи от 2 GB и не повече от 10 минути.

Вашият собствен уеб сървър може също да се използва за хостване и стрийминг на вашите видеоклипове, ако вече плащате за хостинг, вашият уеб сървър може да хоства вашите видеоклипове в зависимост от размера на вашия хостинг пакет и използването на вашите видеоклипове. Искате да сте сигурни, че имате достатъчно място за съхранение и много честотна лента, ако очаквате да получите много трафик; би имало смисъл да обсъдите плановете си с вашия доставчик на хостинг услуги.

Уверете се също, че конвертирате вашите видеоклипове във формат Flash, така че вашите файлове ще бъдат малки, а също и защото Flash е най-популярният формат, който повечето интернет потребители ще могат да ги преглеждат. Освен това ще ви е необходим SWF плейър, за да възпроизвеждате видеоклиповете си. Популярният безплатен е JW Player, просто направете търсене онлайн.

Специализираният хост за поточно видео е най-популярният сред интелигентните уебмастъри, тъй като тези компании се специализират в стрийминг и хостинг на видеоклипове, техните сървъри са достатъчно големи, за да хостват вашите видеоклипове и са създадени да се справят с огромен приток на трафик и са изненадващо евтини в сравнение с услугата, която те оферта.

Повечето от тях с изключение на Flash файлове, така че първо ще трябва да конвертирате всички видеоклипове във флаш, преди да ги качите. Отново можете също да изберете Flash плейъра, който някои компании ще ви предоставят, но не е нужно да рекламирате хостинг компания, както бихте направили с YouTube.

Недостатъкът е, че тези компании се грижат за по-технически настроените и може да стане малко объркващо, ако не сте технически тип. Но не позволявайте това да ви накара, защото ако планирате да имате много видеоклипове, които ще бъдат гледани много, този вид услуга може да е най-добрият вариант за вас и те предлагат много подкрепа и винаги ще намерите обучение и помощ, която просто трябва да търсите в Интернет.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta