Как видеото може да се използва ефективно онлайн

К

Мощен начин за предаване на вашите комуникационни съобщения на вашата аудитория е да можете да имате промоционално видео на вашия уебсайт.

И все пак, вероятно всички сме имали опит да посетим уебсайт и да кликнем върху видеоклип само, за да се дразним, че съдържанието не се вижда или звукът не се чува. Резултатът е, че оставяме уебсайта разочарован.

И така, как да се уверите, че видеосъдържанието на вашия уебсайт може да бъде гледано от вашата публика? Всичко се свежда до това как искате зрителите да имат достъп до вашия видео файл и нивото на видео качество, на което искате да се възпроизвежда филмът ви.

Има два различни начина за споделяне на вашия видео файл в мрежата:

1. Стрийминг видео

Това е мястото, където зрителят може да изтегли секции от видеоклипа ви (иначе известни като „стрийминг“), докато видеото се възпроизвежда. Основното предимство на този метод е, че потребителят не трябва да отделя време за изтегляне на цялото видео преди гледане.

Има три основни видео формати за стрийминг – RealVideo (RM), QuickTime (MOV) и Windows Media (WMV). Те могат да се възпроизвеждат съответно на Real Player, QuickTime Player и Windows Media Player. Windows Media Player е широко достъпен на повечето компютри, тъй като е част от операционната система Windows. Останалите плейъри трябва да бъдат инсталирани.

Единственото отрицателно при стриймируемото видео е, че качеството на видеото зависи от интернет връзката. Освен това има досаден навик да изпуска видеокадри, защото софтуерът за стрийминг трябва да регулира скоростта на предаване на данни въз основа на скоростта на вашата интернет връзка, за да продължи да възпроизвежда видеото.

2. Изтеглете и играйте

Тук зрителят трябва първо да изтегли целия видеоклип, след което да го възпроизведе в приложението си за видео плейър. Основното предимство е, че качеството на видеото не се влияе от скоростта на интернет връзката.

Въпреки това може да отнеме известно време, докато видеото се изтегли, ако файлът е голям.

И така, кой формат избирате?

В свят, в който първите впечатления винаги са от значение, за компаниите е изключително важно да изглеждат професионални и надеждни по всяко време. Маркетинговите видеоклипове с лошо качество на картината вероятно ще отразяват компания с лошо качество в съзнанието на зрителя. Следователно винаги препоръчваме опцията за изтегляне и възпроизвеждане. Това е така, защото позволява да се гледа висококачествено видео съдържание.

Тъй като обаче не искате зрителите да се отказват от изтеглянето на вашето видео, препоръчваме само да добавите кратки видеоклипове към вашия уебсайт.

Това означава, че потребителите на вашия уебсайт ще могат да изтеглят кратко видео с висококачествена разделителна способност на картината, която ще изобрази вашата компания по възможно най-добрия начин.

(в) Мари-Клер Рос 2004. Всички права запазени.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta