Безплатно разпространение на цифрова музика

Б

В случай, че сте нов певец или музикант, който продава музиката си онлайн, е важно да имате план, който ще ви позволи да спечелите много пари от това. Както можете да си представите, музикалната индустрия може да бъде трудна и ще бъде по-лесно да продавате музика, ако имате утвърдено име. Но ако сте амбициозен певец, пак можете да печелите пари с таланта си от продажба на музика онлайн. Всъщност много професионални певци в наши дни стартират онлайн, което помага да се проправи път за професионална кариера.

Тъй като вашето намерение е да продавате своя собствена музика онлайн, по-долу има няколко неща, които да ви помогнат да започнете.

Създайте музика с добро качество и след това ги подгответе за безплатно дигитално разпространение на музика в MP3, CD и други. Можете също така да създадете видеоклип, който да използвате като рекламен материал. Трябва да обърнете голямо внимание на качеството на звука, защото не искате да давате на хората под средното качество на звука. Авторски права за вашите песни. Естествено, трябва да притежавате музика, преди да можете да ги продавате. Ето защо е важно да получите авторски права за вашите песни. Посетете бюрото за авторски права или проверете уебсайтовете за изисквания, които ще ви позволят лесно да извършите този процес.

Популяризирайте музиката във форуми, социални мрежи или от вашия собствен сайт. Интернет маркетингът може да бъде бърз и лесен, така че се възползвайте напълно от социалните мрежи, блогове и форуми. С добри промоции онлайн, гарантирано ще продадете много музика. Един от ефективните начини да продавате музиката си в интернет е да дадете проба или демонстрации, които хората да слушат, за да закупят пълния CD.

Използвайте онлайн магазини като eBay и Amazon, за да продавате музиката си. Можете да продадете това на CD или като за изтегляне. Също така е възможно да продавате музиката си на сайтове, които дават възможност на независимите музиканти да продават своите песни. Промоцията също ще бъде важна, така че искате добри материали, за да сте сигурни, че продавате редовно музика.

Установете свой собствен музикален стил, звук и образ. Певците продават не само заради своите певчески способности и глас, но имиджът или цялостният пакет ще имат значение. В резултат, преди дори да започнете да мислите за продажба на вашата музика, най-добре е да дойдете с цялостен пакет, който може да се продава. Освен това се уверете, че много се упражнявате, преди да разпространите окончателния компактдиск.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta