Нарастващата популярност на интернет радиото

Н

Използвайки интернет радио, можете да доставите съобщението си до по-широка аудитория по прост и икономичен начин. Аудиторията за онлайн радио нараства бързо. Технологията улесни излъчването с помощта на лаптоп и устройства като iPhone и iPod. Като получите чудесна идея и имате телефон, можете да бъдете домакин на вашето собствено радио предаване по всяко време, когато пожелаете.

Имаме статистически данни, разкриващи, че над 22 милиона възрастни в Америка притежават MP3 плейър или iPod. 29% от тази популация изтегля подкасти през Интернет, което им позволява да се наслаждават на предпочитаната от тях музика по всяко време, което им е удобно. Това означава, че над шест милиона възрастни са използвали тази нова функция, която им позволява да изтеглят интернет „излъчвания“ и да ги слушат на устройства, с които могат удобно да се движат.

В наши дни можете да гледате телевизионни предавания на мобилния си телефон. Сега е възможно да поддържаме връзка по невъобразими начини преди десетилетие. Не е нужно да сте на определено място в точно определено време, за да гледате любимата си програма или да слушате музиката, която обичате. Програмите, които досега можеха да се гледат само в определен час от дома, вече могат да се наслаждават, докато седите в крайпътен ресторант или задния двор.

Радиото, което използваме от поколенията, остарява, тъй като все повече хора вече използват Интернет, за да получат информацията си по всяко време и по какъвто и да е начин. Няма съмнение, че радиото, което познаваме до днес, няма да съществува след петнайсет години.

Най-новата технология модифицира правилата за програмиране. За разлика от правилата, приложими за светските радиостанции, формати като Blog Talk Radio и сайтовете за социални мрежи вече могат да се удвоят като мрежа от интернет радиото, което позволява на сътрудниците му да водят радиопредавания. Формат от този тип дава възможност на обикновен човек с идея или страст да прави програмиране сам и да създаде свое собствено радио предаване.

Сега хората получават възможност за създаване на нов тип цифрова платформа, която им позволява да създадат съобщение и да го изпратят на далеч по-широка аудитория, отколкото някога биха могли да правят в миналото. Статистическите данни разкриват, че потребителите в групата с високи доходи са покровители на интернет радиото. Смята се, че 36% от тези покровители, на възраст над осемнадесет години, са по-склонни да живеят в домакинства с доход над хиляда щатски долара в сравнение с нормалното население в САЩ.

Сега стана възможно за бизнеса и дори за отделните хора да предадат посланието си на широк кръг слушатели по целия свят. С нарастващия брой потребители, покровителстващи интернет радиото, нови възможности ще продължават да се появяват както за слушателите, така и за създателите на радиопрограми.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta